مقاله کود آبیاری

مقاله کود آبیاری مقاله کود آبیاری

دسته : کشاورزی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 35 KB

تعداد صفحات : 27

بازدیدها : 411

برچسبها : مقاله کود آبیاری

مبلغ : 3000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله بررسی تزریق کود در سیستم آبیاری و استفاده از کود آبیاری در محصولات کشاورزی

ضرورت کود آبیاری

تزریق کود به آب آبیاری، مخصوصاً ازت در نواحی خشک به منظور بهبود حاصلخیزی در مزارعی که با سیستم آبیاری قطره ای یا زیر سطحی آبیاری می شوند ضروری می باشد. این ضرورت به دلیل آن است که کود خشک پخش شده روی سطح خاک ممکن است همراه با آب آبیاری به سمت منطقه ریشه حرکت نکند. کودهای ازت و دیگر کودها را می‪توان در زمان کشت با خاک مخلوط کرد اما باید فقط در مناطقی که بطور کامل توسط بارندگی یا آبیاری مرطوب می شوند، وارد خاک گردند. پخش کودها در سطح خاک در مزارع تحت آبیاری قطره ای در مناطق خشک بدلیل حجم کوچک و نامنظم خاک مرطوب شده، از راندمان خوبی برخوردار نمی باشد. بافت خاک از جمله عواملی است که در راندمان کود دهی با آبیاری موثر می باشد. این روش معمولاً در خاکهای درشت بافت دارای امتیاز بیشتری نسبت به خاکهای ریز بافت است.

مزیت کود آبیاری

هر گیاه اعم از گیاهان زراعی و یا باغی نیازهای متفاوتی نسبت به انواع عناصر غذایی در طول دوره رشد خود دارند. به این صورت که در برخی از مراحل رشد خود نیاز بیشتری به بعضی از عناصر دارند. با روش تزریق کود در سیستم های تحت فشار به بهترین صورت ممکن می توان مواد غذایی را برحسب نیاز گیاه، مصرف کرد. از طرف دیگر این روش تقسیط کود معمولاًً اقتصادی تر از سایر روشهای کوددهی می باشد.

...

فهرست

مقدمه

ضرورت کود آبیاری

مزیت کود آبیاری

دلایل توسعه ی روش کود آبیاری در کشور

روش های آبیاری

آبیاری سطحی

آبیاری زیر سطحی

ضرورت و مزیت آبیاری قطره ای و بارانی برای توزیع کود

خلاصه ای از مطالعات انجام شده در مورد استفاده از کود آبیاری در محصولات کشاورزی متنوع

کود آبیاری تحت شرایط شوری

روش کار

مواد کودی

ازت

کاربرد محلول های نیتروژن در آب

برنامه ی کود دهی

تزریق کودها

وسایل تزریق

انژکتور سنج کود

روش های تزریق

شدت تزریق

غلظت کود

نتیجه گیری

توصیه ها و پیشنهادات

فهرست منابع

****************

مقدمه

با توجه به افزایش سریع جمعیت کشور، نیاز به تولید بیشتر مواد غذایی احساس می‪گردد. بهترین راه برای نیل به این هدف و همچنین تامین قسمتی از ارز مورد نیاز، افزایش تولید در واحد سطح است. در بین نهادهای کشاورزی، اضافه نمودن متعادل کودهای شیمیایی بیشتر از سایر نهادها در افزایش تولید محصولات کشاورزی موثر است. نظر به اینکه تولید کنندگان محصولات کشاورزی کشور برای تولید بیشتر، مصرف کودهای شیمیایی را افزایش دادند ولی در عمل به علت محدودیت‪های زمین، آب و اقلیم و به خصوص عدم مدیریت کارآ در مسایل آب و کود، افزایش کمی و کیفی عمل کرد مورد انتظار حاصل نشد و در نتیجه تعادل عناصر غذایی خاک بهم خورده و مسایل عمده زیست محیطی مطرح شده است بنابر این افزایش تولید در واحد سطح و بهبود کمی و کیفی عملکرد هرچه بیشتر محصولات زراعی و باغی، نیاز به توجه خاصی دارد

پیشینه تحقیقاتی کود آبیاری در محصولات کشاورزی

خلاصه‪ی مطالعات انجام شده از استفاده کود آبیاری بر روی محصولات کشاورزی متنوع

اثرات متناوب کود آبیاری بر محصول و کیفیت آبیاری قطره ای زیر سطحی

کوک و ساندرز در سال 1991 اثر کود آبیاری متناوب را روی محصولات گوجه در خاک شن لومی (Loamy Sand) آزمایش کردند. کود آبیاری روزانه برتری به کود آبیاری هفتگی نداشت. لوکاسکیو و اسمج استرلا (1995) دریافتند که محصولات گوجه فرنگی با کود آبیاری روزانه نسبت به کود آبیاری هفتگی در خاک شنی نرم افزایش نیافتند. مشابه این نتیجه فلفل های آبیاری شده توسط آبیاری قطره ای که تحت تاثیر کود آبیاری مدتی (11 یا 22 روز) در خاک شن لومی (Loamy Sand) قرار گرفته بودند، دیده شد به طور خلاصه، در حالیکه اغلب فرض می‪شود که کود آبیاری روزانه و مداوم نسبت به کود آبیاری با تناوب کمتر ترجیح داده می‪شود، ولی مدارک کمی برای حمایت از این نقطه نظر وجود دارد. حتی در مورد محصولات رشد یافته در خاک های شنی با آبیاری قطره‪ای. کود آبیاری متناوب با آبیاری قطره‪ای، یک متغیر بزرگ مدیریتی است که به اندازه کافی بررسی نشده است.

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید