تحقیق مقایسه شاخصهای تحقیق و توسعه در کشور ایران،کره جنوبی،مالزی،ترکیه

تحقیق مقایسه شاخصهای تحقیق و توسعه در کشور ایران،کره جنوبی،مالزی،ترکیه تحقیق مقایسه شاخصهای تحقیق و توسعه در کشور ایران،کره جنوبی،مالزی،ترکیه

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 186 KB

تعداد صفحات : 36

بازدیدها : 663

برچسبها : شاخص تحقیق توسعه

مبلغ : 2500 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله و پژوهش مقایسه تطبیقی شاخص های تحقیق و توسعه در کشورهای ایران، کره جنوبی، مالزی و ترکیه (در 25 سال اخیر)

تحقیق حاضر به صورت کامل با عنوان مقایسه ی تطبیقی شاخص های تحقیق و توسعه در کشورهای: ایران، کره جنوبی، مالزی و ترکیه (در 25 سال اخیر) همراه با جداول شکلها، نمودارها و منابع و با فرمت ورد و قابل ویرایش تهیه گردیده است و در زیر بخشهایی از متن آن قرار داده شده است.

مقایسه شاخص تحقیق و توسعه کشورها

چکیده

در این تحقیق، شاخص های توسعه (مرتبط با پژوهش) از نظر بانک جهانی در ایران، با کشورهای ترکیه، کره، و مالزی که از لحاظ فرهنگی تشابهاتی با هم دارند، و روند مدنیزاسیون و توسعه ی صنعتی در آن ها تقریباً هم زمان و از دهه ی 1960 شروع شده، مورد مقایسه قرارگرفت. پس از بررسی داده ها که عمدتاً از سایت های بانک جهانی و WebOfKnowledge استخراج شد، مشاهده شد که وضعیت کره در بیش تر موارد نسبت چهار کشور دیگر برتری قابل ملاحظه ای دارد. وضعیت ایران در بعضی از شاخص ها از جمله تعداد مقالات نمایه شده در ISI رو به بهبود بوده، و در بعضی دیگر با افت و خیز همراه است. نکته مهم دیگر توسعه بخش خدمات در کشورهای دیگر است که در ایران به این مهم کم توجهی شده است.

در نهایت، افزایش سهم تحقیقات از تولید ناخالص داخلی و در مراحل بعد افزایش تعداد محقق و واحدهای تحقیق و توسعه، به عنوان راهکاری برای بهبود وضعیت شاخص هایمورد بررسی، پیشنهاد شد.

کلید واژه ها

پژوهش، شاخص های تحقیق و توسعه، مقایسه تطبیقی، ایران، کره، مالزی، ترکیه

شاخص های مهم تحقیق و توسعه

بانک جهانی (WB) شاخص های مربوط به توسعه را در سه گروه (1) سیاست های اقتصادی، (2) علم و فناوری، و (3) آموزش، تقسیم بندی کرده است.

از میان شاخص های توسعه که بانک جهانی آمار آن را ارائه می دهد، شاخص هایی که به طور مستقیم به تحقیق و توسعه مرتبط می شوند، انتخاب و در بین کشورهای منتخب، مورد بررسی قرار می گیرند. این شاخص ها عبارتند از: (1) تولید ناخالص داخلی، (2) تولید ناخالص داخلی سرانه، (3) رشد سالانه تولید ناخالص داخلی، (4) ارزش افزوده بخش های صنعت، (5) کشاورزی، (6) و خدمات، (7) تعداد مقالات علمی و فنی، (8) سهم تحقیق و توسعه از تولید ناخالص داخلی، (9) تعداد محقق در میلیون نفر جمعیت، (10) درآمد حاصل از صادرات محصولات تکنولوژی پیشرفته، و (11) هزینه های عمومی آموزش.

تولید ناخالص داخلی

تولید ناخالص داخلی یا GDP یکی از مقیاس های اندازه ی اقتصاد است. تولید ناخالص داخلی ارزش کل کالاها و خدمات نهایی تولید شده در کشور در یک بازه ی زمانی معین است که با واحد پول جاری آن کشور اندازه گیری می شود. در این تعریف منظور از کالاها و خدمات نهایی، کالا و خدماتی است که در انتهای زنجیره ی تولید قرار گرفته اند و خود آن ها برای تولید و خدمات دیگر خریداری نمی شوند.

بانک جهانی، تولید ناخالص داخلی را در قسمت شاخص های مرتبط با سیاست های اقتصادی مورد بررسی قرار می دهد.

همان گونه که در جدول و نمودار شماره 1 ملاحظه می شود در سال های دور (1984)، ایران از لحاظ تولید ناخالص داخلی رقم بسیار بالاتری نسبت به سه کشور دیگر را به خود اختصاص می دهد، تا این که در سال 1987 کشور کره با 01/140 میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی از ایران با 85/127 میلیارد دلار پیشی می گیرد، در سال 1990 این وضعیت تکرار شده و این بار ترکیه با 60/150 میلیارد دلار از ایران با 04/116 میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی پیش می افتد.

حتی در سال 1993 کشور بسیار کوچک مالزی حدود 6 میلیارد دلار بیش تر از ایران تولید ناخالص داخلی داشته است و این روند تا سال 1995 ادامه داشته که در آن سال ایران مجدداً از نظر تولید ناخالص داخلی بالاتر از مالزی قرار می گیرد.

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید