تحقیق بررسی تطبیقی قتل عمد در حقوق ایران و ترکیه

تحقیق بررسی تطبیقی قتل عمد در حقوق ایران و ترکیه تحقیق بررسی تطبیقی قتل عمد در حقوق ایران و ترکیه

دسته : حقوق

فرمت فایل : word

حجم فایل : 454 KB

تعداد صفحات : 31

بازدیدها : 306

برچسبها : تحقیق قتل عمد حقوق ایران ترکیه

مبلغ : 3000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله رشته حقوق جزا و جرم شناسی با موضوع پروژه تحقیقاتی بررسی تطبیقی قتل عمد در حقوق ایران و ترکیه

تحقیق حاضر که مربوط به حقوق جزا و جرم شناسی می باشد با موضوع بررسی تطبیق قتل عمد در حقوق ایران و ترکیه تهیه گردیده است. در زیر بخشهایی از ابتدای هر سه فصل این پروژه برای نمونه آورده شده است.

چکیده:

قتل از بزرگترین جنایات است که امنیت اجتماع را مختل می سازد و به همین دلیل کیفر و عقوبت آنرا اکثریت ادیان و ملل تعیین کرده و شریعت مقدس اسلام، شدیدترین کیفر و عقوبت را هم در دنیا و هم در آخرت مقرر کرده است.

بنابراین نه تنها شرع مقدس اسلام قتل و کشتن یک انسان زنده را عملی زشت و نا به هنجار می شناسد، بلکه در بسیاری از قوانین دنیا کیفر قتل عمدی، تحت شرایط خاص اعدام می باشد. تحقیق حاضر نیز بررسی قتل عمدی، مطابق قانون مجازات اسلامی کشورمان، ایران، با قانون جزای کشور مسلمان و همجوار، ترکیه می باشد.

قتل در حقوق اسلام

از نظر دین اسلام قتل نفس یکی از بزرگترین گناهانی است که حرمت آنرا قرآن کریم در موارد مختلف مورد تأکید قرار داده است. زیرا از دیدگاه اسلام حفظ حیات فرد در جامعه امری ضروری است. پس کسی که مرتکب قتل انسان بی گناهی می شود، نه تنها عضوی از اعضای فعال جامعه را از بین می برد بلکه جنایت او موجب ضرر و زیان و تألم خاطر خویشان مقتول و اختلال در نظم جامعه نیز خواهد شد. این مضمون را می توان از حکم آیه 32 سوره مائده به شرح زیر استنباط کرد:

هر کس دیگری بدون اینکه به لحاظ قصاص و فساد او در زمین باشد، بکشد، مثل این است که تمام مردم را کشته است و آن که او را زنده کند مثل این است که همه مردم را زنده ساخته است.....

با اندک تعمقی در این آیه شریفه معلوم می گردد که همه مردم، یک پیکر واحد محسوب شده و افراد جامعه به منزله اعضای یک پیکرند و قتل یک فرد که در ارتباط با این پیکر عظیم است، در حقیقت هجوم و حمله به حیات اجتماعی یک جامعه است. چنین مهاجم و قاتلی یاغی شناخته شده و قرآن مجید او را به عنوان عضو جامعه نمی شناسد؛ چرا که با جامعه در ستیز است. در چنین اوضاعی بقای او با حیات جامعه در تضاد بودهو باید به نابودی او اقدام کد، زیرا در قصاص تداوم حیات اجتماعی تضمین شده است. همچنانکه در آیه شریفه 179 سوره بقره می فرماید:

ای صاحبان خرد، حکم قصاص برای حفظ حیات شماست تا از قتل یکدیگر بپرهیزید و تقوی پیشه کنید.

ارکان تشکیل دهنده جرم قتل عمدی

جرم فعل یا ترک فعلی است که توسط قانون پیش بینی شده و مقید به ضمانت اجرای کیفری می باشد و جرم وقتی تحقق می یابد که تمام عناصر و احکام متشکله آن موجود باشند و عناصر و ارکان آن یک جرم همواره لازم و ملزوم یکدیگر می باشند. از این رو به ذکر این ارکان می پردازیم:

1- عنصر قانونی

2- عنصر مادی

3- عنصر معنوی یا روانی

بخش اول: عنصر (رکن) قانونی

یکی از اصول مهم و جهانی حقوق جزا، اصل قانونی بودن جرایم و مجازات ها می باشد. به موجب این اصل تا زمانیکه قانون گذار فعل یا ترک فعلی را جرم نشناسد و آن فعل یا ترک فعل را قابل مجازات نداند، این افعال و ترک افعال جایز می باشند. و برای تحقق جرم و صدور حکم مجازات وجود نص صریح قانونی الزامی است.

مبحث اول: رکن قانونی قتل عمد در حقوق ایران و ترکیه

با تبعیت از اصل قانونی بودن جرایم و مجازات ها قانون گذاران دو کشور ایران و ترکیه در خصوص قتل عمد در قوانین مدون خود، احکام و شرایط تحقق این جرم را بیان کرده اند.

قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اصل قانونی بودن جرایم و مجازات ها در اصل 169 به رسمیت شناخته است. به موجب این اصل هیچ فعل یا ترک فعلی به استناد قانونی که بعد از آن وضع شده است جرم محسوب نمی شود....

مجازات قتل عمدی

مسلم است که در همه جای دنیا، بشر سعی در نابودی قاتل دارد و به هر وسیله و اسباب که مقدورش باشد تصمیم دارد، آدم کش را از این کار باز دارد و در نتیجه وقوع قتل به عنوان پدیده مضر به حال فرد و بر هم زننده نظام اجتماعی مورد توجه قانون گذاران قرار گرفته، در نتیجه در سرتاسر جهان در قوانین جزایی کشورها برای مرتکبان قتل واکنش های اجتماعی و مجازات شدید از فبیل قصاص و اعدام و حبس ابد پیش بینی شده است....

فهرست مطالب تحقیق

چکیده

مقدمه

فصل اول (کلیات)

بخش اول: قتل در حقوق اسلام

بخش دوم: تعریف قتل عمدی در حقوق موضوعه

فصل دوم : ارکان تشکیل دهنده جرم قتل عمدی.

بخش دوم: رکن مادی قتل عمدی

الف) مرتکب جرم (قاتل)

ب) موضوع جرم (مقتول)

ج) فعل ارتکابی در وقوع جنایت

1-ج) فعل و ترک فعل

2-ج) فعل فیزیکی و فعل غیر فیزیکی

الف) ارتکاب جنایت با فعل فیزیکی (مادی)

ب) ارتکاب جنایت با فعل غیر فیزیکی (غیر مادی)

د) وقوع نتیجه و رابطه استناد

2-2-2) رکن مادی قتل عمدی در حقوق ایران و ترکیه

بخش سوم: رکن روانی (معنوی)

1-3-2) رکن روانی قتل عمد در حقوق ایران

2-3-2) رکن روانی قتل عمد در حقوق ترکیه

فصل سوم : مجازات قتل عمدی

الف) ایران

ب) ترکیه

منابع و مأخذ

ضمایم

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید