پایان نامه PLC

پایان نامه PLC پایان نامه PLC

دسته : -فنی و مهندسی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 406 KB

تعداد صفحات : 100

بازدیدها : 278

برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه

مبلغ : 12000 تومان

خرید این فایل

پایان نامه PLC

پایان نامه PLC

خلاصه:

Plc مخفف عبارت programming logic control میباشد.این سیستم وسیله ایاست كه متناسب بابرنامه ای كه دریافت میكند وظیفه ای خاص را اجرا میكند به عبارت دیگر  plc نوعی كامپیوتر است كه برنامه ای خاص را اجرا میكند .

با ظهور  plc تجهیزات و قطعات استفاده شده در كنترل فرایند های صنعتی و خطوط تولید تغییر نموده و مدار های رله كنتاكتوری و سخت افزاری حالت جامد كم كم جای خود را به كنترل كننده های قابل برنامه ریزی یعنی  plc دادند .

امروزه در طراحی كنترل كننده خطوط تولید و فرایند های صنعتی استفاده از مدار های رله كنتاكتوری منسوخ گردیده و در اگثر كارخانه ها و مراكز صنعتی از سیستم  plc اسنفاده میشود.

بدون تردید  plc مهمترین و پر كاربرد ترین وسیله اتوماسیون در صنایع مدرن امروزی است .

در ماشین ها و خطوط تولید جدید كمتر موردی را میتوان یافت كه از كنترل كننده های منطقی قابل برنامه ریزی استفاده نشده باشد .

در حقیقت این وسیله بسیار قابل انعطاف كه خود یك كنترل كننده كامل است به عنوان قطعه ای برنامه ریز در صنایع گوناگون كاربرد وسیعی یافته است به گونه ای كه با پیشرفت تكنولوژی و حضور اتوماسیون در عرصه صنعت در طراحی كنترل كننده ها و مدار های فرمان خطوط تولید و فرایند های صنعتی استفاده از مدارهای فرمان قدیمی منسوخ گردیده و در اكثر مراكز صنعتی از كنترل كننده ها ی منطقی قابل برنامه ریزی استفاده میگردد.

 

پیشگفتار:

قرن بیستم قرنی است گسترده بین دو انقلاب .انقلابی در آغاز قرن و انقلابی در پایان آن .انقلاب اغازین ظهور تولید انبوه و پایان گرفتن عصر تولید دستی و انقلاب پایانی همانا ظهور تولید ناب و خاتمه یافتن تولید انبوه است . اكنون جهان در استانه عصر جدید به سر میبرد عصری كه

در ان دگرگونی  شیوه های تولید مصنوعات و ساخته های بشر چهره زندگی را یكسره دگرگون خواهد كرد .

امروزه با رشد شگفت آور دانش فنی بشر و افزایش تعداد تولید كنندگان مناطق مختلف جهان سهم بیشتر بازار های جهان از ان كشور ها و شركت های است كه در خصوص كیفیت نواوری و تنوع محصول  و... حرف های تازه ای را برای گفتن دارند . اكنون تولید كنندگانی در جهان ظهور كرده اند كه میتوانند با نیمی از نیروی كار و سرمایه و میزان مهندسی و مكان وزمان كه برای تولید كنندگان انبوه قدیمی لازم است محصولاتی به جهان عرضه كنند كه از نظر كیفیت  و جنبه های نواورانه بسی برتر باشد .اكنون دیگر ان انبوه سازان كه زمانی الگو و قبله آمال دیگر تولید كنندگان بودند پس از دهها سال سروری به غیر از عقب نشینی و از دست ندادن سهم بازار خود و یا تغییر كلی شیو های خود راه دیگری ندارند بنابراین جا دارد كه بپرسیم تولید كنندگان محصولات برتر چگونه توانسته اند در مقابل تولید كنندگان انبوه قدیمی با وجود یك قرن تجربه در ساخت تولید و تجارت این میان قد علم كنند و با نیمی از سرمایه و نیروی فكری و كاری آنها و بهروری و كیفیت خود را چنین ارتقا بخشند ؟

 

امروزه صنعت كشور بیش از هر چیز نیازمند نو سازی و به كار گیری نگرش های نوین صنعتی میباشد روش های كهنه و مرسوم در صنعت كشور كاهش بهروری و افت كیفیت را به ارمغان آورد ه است و این در حالی است كه مرز های صنعت به سرعت در حال گسترش است و اصرار بر روش های سنتی فاصله ایران را با دنیای صنعتی افزایش خواهد داد . از طرف دیگر ورود صنعت بدون دانش فنی چیزی از این فاصله نخواهد كاست . اكنون اگر چه صنعت ایران گام هایی به سوی توسعه استفاده از اتوماسیون و سیستم های مدیریت صنعتی متكی براین دانش برداشته است اما متاسفانه انتقال دانش فنی در این عرصه با كندی صورت میگیرد .

 

 

 

 

 مقدمه:

امروزه با پدیدار شدن ریز پردازنده ها و پیشرفت فن اوری حالت جامد در عرصه علم و تكنولوژی كه بی شك ان را میتوان بزرگترین پدیده در علم الكترونیك دانست چهره محیط های صنعتی به كلی دگرگون شده است .

 Plc نیز مولود این پدیده یعنی ظهور ریز پردازنده ها بوده است .بدن تردید  plc مهمترین و پر كاربرد ترین وسیله اتوماسیون در صنایع مدرن امروزی است در ماشین ها و خطوط تولید جدید كمتر موردی را میتوان یافت كه از كنترل كننده های منطقی قابل برنامه ریزی استفاده نشده باشد در حقیقت این وسیله بسیار قابل انعطاف كه خود یك كنترل كننده كامل است به عنوان قطعه ای برنامه پذیر كاربرد وسیعی یافته است به گونه ای كه با پیشرفت تكنولوژی و حضور اتوماسبون در عرصه صنعت در طراحی كنترل كننده ها و مدارات فرمان خطوط تولید و فرایند های صنعتی استفاده از مدارات فرمان قدیمی منسخ گردیده و در اكثر مراكز صنعتی از كنترل كننده های منطقی قابل برنامه ریزی استفاده میگردد.

 

اكنون برای توجه بیشتر به تفاوت ها و مزایای  plc نسبت به مدارات كنتاكتوری موارد زیر را بر میشماریم :

  • استفاده از  plc موجب كاهش حجم تابلوی فرمان میگردد
  • استفاده از  plc مخصوصا در فرایند های عظیم موجب صرفه جویی قابل تئجهی در هزینه لوازم و قطعات میشود
  •  Plc استهلاك مكانیكی ندارد بنابراین علاوه بر عمر بیشتر نیازی به تعمیرات و سرویس های دوره ای نخواهد داشت
  •  Plc انرژی كمتری مصرف میكند
  •  Plc ها بر خلاف مدارات رله كنتاكتوری نویز الكتریكی  و صوتی ایجاد نمی كند
  • استفاده از  plc منحصر به یك پروسه و فرایند خاصی نیست و با تغییراتی كه در برنامه میتوان به اسانی از ان برای كنترل پروسه های دیگر استفاده كرد
  • طراحی و اجرای مدارات كنترل و فرمان با استفاده از  plc بسیار سریع و اسان است
  • برای عیب یابی مدارات كنتاكتوری الگوریتم و روش خاصی نداریم اما در عیب یابی مدارات  plc براحتی با تغییرات در نرم افزار و  simoulation كردن ان میتوان عیب

یابی كرد

كاربرد های  plc در صنایع مختلف :

امروزه كاربرد های فراوانی از  plc در پروسه های مختلف صنعتی به چشم میخورد كه خود نشانگر اهمیت فراوان  plc در صنعت است . از جمله این استفاده ها میتوان به موارد زیر اشاره كرد :

  • صنایع اتومبیل سازی شامل سوراخ كاری و پاشش رنگ و حمل موتور  lift,drop
  • صنایع پلاستیك سازی شامل ذوب قالب گیری و دمش هوا
  • صنایع سنگین شامل كوره های صنعتی كنترل دمای اتوماتیك
  • صنایع شیمیایی شامل دستگاه های مخلوط شیمیایی
  • خدمات ساختمانی شامل آسانسور تهویه هواو...
  • سیستم های حمل و نقل شامل سیستم كانوایرو...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید