پایان نامه تفسیر روان شناختی نقاشی کودکان از ترسیم خانواده

پایان نامه تفسیر روان شناختی نقاشی کودکان از ترسیم خانواده پایان نامه تفسیر روان شناختی نقاشی کودکان از ترسیم خانواده

دسته : -علوم انسانی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 123 KB

تعداد صفحات : 80

بازدیدها : 177

برچسبها : نقاشی کودکان ترسیم خانواده ارتباطات خانوادگی تست نقاشی

مبلغ : 12000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه روانشناسی با عنوان تفسیر روان شناختی نقاشی های اطفال 7 تا 9 ساله کرج در ارتباطات خانوادگی

معرفی پایان نامه روانشناسی با عنوان تفسیر روان شناختی نقاشی های اطفال 7 تا 9 ساله کرج در ارتباطات خانوادگی

اهمیت و ضرورت موضوع تحقیق:

نقاشی کودک یک پیام است، آنچه را که او نمی تواند به لفظ درآورد به ما انتقال می دهد. بررسی و درک زبان نقاشی اطلاعات ارزنده ای در اختیار والدین، مربیان، روانشناسان و همه کسانی می گذارد که خواهان درک و دریافت راز و رمز جهان کودک هستند. اکتشاف نظامدار این قلمرو به آخرین دهه های قرن گذشته باز می گردد و بر قوانینی متکی است که خط شناسی نیز از آنها سود جسته است. کودک همه مسائل زندگی خود را به واسطه نقاشی به تجربه در می آورد، خود را می آزماید و من خویشتن را بنا می کند. خطوط ترسیمی، انعکاسی از دنیای هیجانی او هستند و نقاشی به تنهایی به منزله جهانی است که به موازات افزایش هشیاری و دگرگونی های کودک، متحول می گردد.

بسیاری از روانشناسان بر این عقیده اند که از تست های نقاشی می توان به عنوان ابزاری در جهت در جهت تشخیص استفاده نمود مثلاً تست ترسیم خانواده بیان کننده رابطه افراد است. اما روانشناسانی مانند آناستازی خاطر نشان می کند که این نقاشی ها در عمل به عنوان آزمون شخصیت مورد استفاده قرار نمی گیرد، بلکه نوعی ابزار بالینی برای تسهیل گفتگو با بیمارند. لذا انجام آزمون فرافکنی می تواند در یک مصاحبه بالینی اولیه به شکستن یخ رابطه کمک می کند و چارچوب مناسبی برای انجام گفتگوی اولیه فراهم آورد. در نتیجه، این قبیل آزمون ها وسیله حاضر و آماده ای برای به دست آوردن اطلاعات کیفی اضافی در مورد بیمار محسوب می شوند. آناستازی نتیجه می گیرد که آزمون های فرافکنی می توانند با ارائه سرنخ هایی برای بررسی بیشتر یا فرضیاتی درباره فرد برای تحقیقات بعدی، به بهترین نحو در خدمت تحقیقات بعدی قرار گیرند.

این تحقیق سعی دارد، اهمیت این که تا چه حد می توان به این گونه رابطه (میان تست ترسیم خانواده و حقیقت موجود در ذهن کودک) اطمینان کرد را بیان کند.

بیان مسئله تحقیق

تحقیقات اخیر مؤید این است که می توان از آزمون ترسیم خانواده به عنوان یک ابزار تشخیصی، جهت شناسایی مشکلات کودک و خانواده او به کار برد. در این رابطه اسپیگلمن (1992) و کامونیان (1980) نشان دادند که نقاشی کودک می تواند نشانگر ویژگیهای ارتباطی وی، با اعضای خانواده خود باشد. این محققین، تعدادی از علائم موجود در نقاشی خانواده را مورد تأیید قرار دادند که از آن جمله، می توان به ارزنده سازی، ناارزنده سازی، روابط با فاصله و نزدیک و همانندسازی اشاره کرد.

در اینجا با توجه به یافتهای این پژوهشگران و یافته های ل. کرمن و کتاب نقاشی کودکان و سایر تحقیقات این سوال ایجاد می شود که آیا در جامعه مورد پژوهش، مشاهده چنین علائمی در ترسیم کودکان از خانواده خود می تواند نشانگر چگونگی ارتباط وی با خانواده اش باشد. در این صورت هر یک از علائم مذکور چه مفهومی خواهد داشت و تا چه حد می توان در این امر اطمینان داشت.

تحقیق حاضر مقایسه ای بین تست ترسیم خانواده با ارتباط کودک از دیدگاه خودش با خانواده است، به عبارتی مقایسه ترسیم خانواده با ذهنیت کودک از طریق مصاحبه با وی.

استفاده تشخیص آزمون ترسیم خانواده

در پرتو نقاشی یا ترسیم یک خانواده، کودکان آثاری پدید می آورند که با بررسی آنها، پدر و مادر، مربیان، معلمان و پزشکان می توانند به سرعت به اندیشه ای درباره تحول روانشناختی و ماهیت مشکلات احتمالی آنان دست یابند. روانشناسان بالینی در تحلیل و تفسیر این نقاشی ها از این نیز فراتر می روند؛ برای آنها تست نقاشی در مجموعه تست هایی که برای کمک به تشخیص به کار می بندند، می تواند تکیه گاه گرانبهایی قلمداد شود.

در زمینه بررسی اختلالات روانی در کودکان و نوجوانان و رفع دشواری های آنان، روانشناسی و پزشک با مشکلاتی مواجه هشتند که مربوط به سازش با محیط خانوادگی است. کودک قسمت اول زندگی خود را که همه می دانند مهمترین قسمت از دوران زندگی است در خانواده خود می گذارند، نخستین تجربه های شازشی وی با پدر و مادر و خواهران و برادرانش تحقق می یابند: وقتی صحبت از تعارض است، با آنها در تعارض است. به قسمی که اختلالات روانزاد که در زمینه عاطفی یا عقلی بروز می کند همواره یا با تعارض های و یا با تعارض های رقابت با برادر و خواهر در ارتباطند.

ارزش بیانی نقاشی، مانند ارزش خط و حرکات طبیعی معنادار(ژست ها)، در قبول همه مؤلفان است، بنابراین جای تعجب نیست اگر تولیدات ترسیمی وسیعاً به عنوان یک وسیله تشخیص به کار گرفته شده اند. ...

سرفصل مطالب پایان نامه

فصل اول : طرح تحقیق (کلیات)

مقدمه

بیان مسئله

تاریخچه و سابقه موضوع

اهمیت و ضرورت موضوع تحقیق

اهداف تحقیق

چهارچوب نظری تحقیق

مدل تحلیلی تحقیق

فرضیه های تحقیق

روش تحقیق

قلمرو مکانی تحقیق

قلمرو زمانی تحقیق

روش نمونه گیری

ابزارهای گردآوری داده ها

روش تجزیه و تحلیل

فصل دوم : مروری بر ادبیات موضوع

فصل سوم : آشنایی با قلمرو مکانی تحقیق (جامعه آماری)

فصل چهارم : روش تحقیق

فصل پنجم : یافته های تحقیق و تجزیه و تحلیل آنها

فصل ششم : خلاصه تحقیق، پیشنهادها و پیوستها

پیوستها

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید