مقاله ساختار، ذخیره و بازیابی در پایگاههای اطلاعاتی و مدارک علمی ایران

مقاله ساختار، ذخیره و بازیابی در پایگاههای اطلاعاتی و مدارک علمی ایران مقاله ساختار، ذخیره و بازیابی در پایگاههای اطلاعاتی و مدارک علمی ایران

دسته : -فناوری اطلاعات

فرمت فایل : word

حجم فایل : 21 KB

تعداد صفحات : 21

بازدیدها : 421

برچسبها : بازیابی اطلاعات پایگاههای اطلاعاتی مقاله

مبلغ : 1000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی بررسی و مطالعه ساختار، ذخیره و بازیابی اطلاعات در پایگاههای اطلاعاتی مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران

معرفی مقاله دانلودی تحقیق بررسی و مطالعه ساختار، ذخیره و بازیابی اطلاعات در پایگاههای اطلاعاتی مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران

چکیده:

نقش غیر قابل انکار پایگاههای اطلاعاتی در اطلاع رسانی موضو عی نیست که بتوان از آن چشم پوشی نمود. بدین جهت با توجه به تدارک وسیعی که در زمینه ایجاد پایگاه های اطللاعاتی در حوزه اطلاع رسانی صورت گرفته و می گیرد، مطالعه در زمینه ساختار، منابع اطلاعاتی، سازماندهی، ذخیره و بازسازی اطلاعات در این پایگاهها از اهمیت خاصی برخوردار است. این مقاله به مطالعه پیرامون ساختار، ذخیره و بازیابی اطلاعات در پایگاههای اطلاعاتی مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران پرداخته و همپوشانی بین آنها را بطور اجمال مورد بررسی قرار می دهد.

پایگاه اطلاعاتی چیست؟

پایگاه اطلاعاتی به سیستم نگهداری مجموعه ای از داده ها هم اطلاق می گردد که هدف آن حفظ اطلاعات و اشاعه آن در مواقع لزوم است. اطلاعات مورد اشاره، به آن چیزی گفته می شود که فرد با سازمان برای گردش امور جاری خود به آن نیازمند است.

داده ها در سیستم پایگاه اطلاعات به گونه ای ذخیره شده اند که از برنامه هائی که آن را به کار می گیرند، مستقل هستند و از رهیافتی مشترک و کنترل شده برای درج، حذف، تغییر و بازیابی آنها، استفاده شود.

یک پایگاه مرکب از عناصری است که بدون وجود آنها، تحقق پایگاه اطلاعاتی، مسیر نخواهد بود. این عناصر عبارتند از:

1- نیروی انسانی: مجموعه افرادی که به تناسب نقش خود در ایجاد، حفظ و پویایی پایگاه اطلاعاتی موثرند. این افراد شامل سه دسته اند: نخست تحلیل گران سیستم و طراحان برنامه های کاربردی که امکان ورود اطلاعات جدید حذف، ویرایش و بازیابی اطلاعات را فراهم می سازد. دوم کاربران نهایی که غایت هدف سیستم، عرضه اطلاعات به آنها است. سوم، مدیریت پایگاه اطلاعاتی و امور سیاست گذاری، تصمیم گیری در مورد کیفیت داده هایی که می بایست ذخیره شود،امنیت اطلاعات و تفسیر نیازهای کار بران نهایی را به عهده دارند.

2- تجهیزات: تکنولوژی اطلاعات تسهیلات اساسی در زمینه ذخیره، پردازش و انتقال اطلاعات، برای پایگاه های اطلاعاتی مهیا نموده است. سرعت پردازش فزونی یافته، حافظه از مرز دو گیگابایت گذشته است و شبکه های محلی و راه دور و سایر تجهیزات جانبی ، به خدمت پایگاههای اطلاعاتی در امده اند. یکی از کارکردهای مهم تجهیزات مذکور، ایجاد امکان گسترش حوزه اشاعه اطلاعات در سطح وسیع است.

3- نرم افزار: نرم افزار پل ارتباطی است بین داده های ذخیره شده و کار بران سیستم است. اعمال مدیریت بر روی داده ها و انتقال نیازهای کاربران به پایگاه اطلاعاتی، از طریق نرم افزارهای اطلاعاتی که به سیستم مدیریت داده ها DBMS معروف است، میسر می گردد.

سیستم مدیریت پایگاه اطلاعاتی، مهمترین بخش نرم افزاری در کل سیستم است و کاربران را از درگیر شدن در سطح سخت افزار ، باز می دارد 0بدین لحاظ ، حیات وپویائی پایگاه اطلاعاتی درگرو توانائی و قدرت نرم افزاری کاربردی است.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید