مقاله عسلک برگ پنبه

مقاله عسلک برگ پنبه مقاله عسلک برگ پنبه

دسته : کشاورزی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 457 KB

تعداد صفحات : 30

بازدیدها : 290

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

مقاله عسلک برگ پنبه

مقاله عسلک برگ پنبه

مقدمه

موطن اولیه عسلك پنبه مناطق حاره آفریقا، جنوب شرقی آسیا و كشورهای هند و پاكستان است. در این نقاط به زراعتهای توتون، تنباكو و پنبه آسیب فراوان وارد می آورد. عسلك برگ پنبه برای اولین بار در سال 1323 در اطراف كرمان جمع آوری شده و در همان سالها در نقاط پنبه خیز فارس و كرمان انتشار داشته است. در سال 1327 تراكم و افزایش جمعیت این آفت در گرمسار بحد بسیار زیادی رسیده و در آنسال اغلب مزارع پنبه به این آفت مبتلا بوده اند. در سالهای اخیر مساحت زیر كشت این قبیل محصولات زراعی و توزیع فرآورده های آنها در سطح كشور افزایش یافته، درنتیجه دامنه انتشار و تراكم جمعیت آفت نیز بالا رفته است و خسارت كیفی آفت بعلت آغشته شدن الیاف به شیره های مترشحه از آفت بحدی بوده است كه در صدور قسمتی از پنبه های تولیدی بخارج از كشور و همچنین در مصرف داخلی آن اشكالاتی ایجاد نموده است. 

صدمات عسلك برگ پنبه

در سالهای اخیر عسلك پنبه در مناطق مهم پنبه خیز ایران و برخی از مناطق كشت جالیز حالت طغیانی پیدا نموده و اكنون از مهمترین آفات پنبه و جالیز بشمار می آید.

1-در مزارع پنبه آلوده، جمعیت آفت در شرایط جوی مساعد بسرعت بالا می رود و بر اثر مكیدن شیره نباتی، محصول پنبه را نامرغوب كرده و مقدار عملكرد آنرا در واحد سطح «هكتار» بطور قابل ملاحظه ای كاهش می دهد.

2-همراه با ورود عضو مكنده حشره به بافت برگها مقداری از آنزیمهای حشره وارد بافت برگها می گردد. آشكار است كه این آنزیمها دارای اثرات مضری در فیزیولوژی گیاه بوده كه به تدریج موجب خشك شدن و مرگ برگها و بوته ها می گردد.

مناطق انتشار آفت در ایران و جهان

این حشره در سواحل خلیج فارس، استانهای سیستان و بلوچستان، خوزستان، جنوب خراسان، مناطق پنبه خیز فارس و كرمان و پاره ای از نقاط گرمسیر استان مركزی و همچنین گرمسار و گرگان و گنبد انتشار دارد.

مشخصات ظاهری آفت

حشره بالدار: حشره بالدار خیلی ریز و درای افراد نر و ماده است. اندازه حشره نزدیك به یك میلیمتر می رسد. عرض بدن با بالهای باز حدود 5/2 میلیمتر است.

فهرست

عنوان

صفحه

مقدمه

1

صدمات عسلك برگ پنبه

2

مناطق انتشار آفت در ایران و جهان

3

مشخصات ظاهری آفت

4

حشره بالدار

4

تخم

5

مراحل لاروئی

5

الف) لارو نوزاد

5

ب) لاروسن 2

6

ج) لاروسن 3

7

شفیره

7

گیاهان میزبان

8

وضعیت نشو و نمای آفت

9

وضعیت نشو و نمای آفت در مناطق مختلف كشور

10

عوامل كنترل كننده طغیان آفت

12

تعداد نسل سالیانه آفت

13

دشمنان طبیعی

14

طرق مبارزه

15

اول: مبارزه زراعی

15

1- مبارزه زراعی پائیزه – زمستانه

15

2- اقدامات زراعی در فصل رویش پنبه

16

دوم = مبارزه شمیایی

17

نتیجه گیری

19

منابع

21

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید