تحقیق فرهنگ مردم بروجرد

تحقیق فرهنگ مردم بروجرد تحقیق فرهنگ مردم بروجرد

دسته : علوم اجتماعی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 261 KB

تعداد صفحات : 30

بازدیدها : 210

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 3500 تومان

خرید این فایل

تحقیق فرهنگ مردم بروجرد

تحقیق فرهنگ مردم بروجرد

فهرست :

اقوام تشکیل دهنده بروجردی                       2

مذهب و اقلیتهای دینی                            5

سقاخانه بروجرد                              6

خرافه ها و باورها                               7

علمای بروجردی                               8

چهره های ادب وهنر بروجرد                        9

شاعران بروجردی                              14

چهره های هنری بروجرد                            18

عکسهایی ازهنرهای دستی                           23

منابع                                       29

.............................................................................

چکیده ای از قسمتهای مختلف متن:

بروجردی ها  همانند دیگر مردم منطقه غرب ایران از نژادهای ایرانی هستند. بنا بر موقعیت جغرافیایی احتمالا باید سرزمین کاسیت ها که در لرستان بوده از شرق تا بروجرد هم گسترده بوده باشد. نشانه های زبان شناسی زبان مردم بروجرد را برگرفته از زبانهای قدیمی ایرانی همانند پهلوی نشان می دهد. در زمان هخامنشیان اقوام پارس و ماد در منطقه غرب ایران می زیسته اند. پارسها در نواحی جنوبی تر بوده اند ناحیه بروجرد نیز به احتمال زیاد در این دوره منطقه مسکونی مادها به شمار می آمده است.

ساکنان امروزی بروجرد را می توان به گروههای مختلفی تقسیم کرد. شاید در این خصوص نحوه تعامل کاری ساکنان منطقه بی اثر نبوده باشد:

1- شهر نشینان بروجردی. بیشتر اینان پیشه ور، تاجر، صنعتگر و یا اهل کارهای خلاق بوده و هستند. در گذشته و پیش از گسترش صنایع جدید، بروجرد در کنار شهرهایی چون اصفهان و دزفول از نواحی صنعتی به شمار می آمده و بوِیژه صنعتگران آن در زمینه های بافندگی و یا کار با فلزات مهارت داشته اند. بازار بروجرد هنوز هم از مراکز عمده تامین ابزارهای سنتی کشاورزی و زندگی عشایری استان لرستان و استانهای همجوار است.

...

خرافه ها و باورها

کلوخ اندازان (کُلُغ انازو): آخرین شب ماه شعبان را در بروجرد کلوخ اندازان می گویند. مردم معتقدند باید در این شب به اندازه کافی غذا و میوه و تنقلات خورد تا اثرات روزه کمتر شود.

آیت الله العظمی حاج آقا حسین طباطبایی بروجردی ( 1380 –1292 ه‍..ق.) از علمای مشهور و مراجع شیعه در قرن 14 در یكی از خانواده ‎‎های اصیل شیعه در شهر بروجرد متولد شد. پدرش حاج سید علی از علمای بروجرد بوده ‎‎اند. ازهفت سالگی به مكتب فرستاده شد و قرائت قرآن وادبیات و منطق را به سرعت فرا گرفت، سپس در سن 17 سالگی به سال 1310 ه‍..ق. به اصفهان عزیمت كرد و از محضر میرزا ابوالمعالی كلباسی و سید محمد باقر درچه‎ای و میرزا محمد تقی مدرس و در فن علوم عقلی از محضر آخوند ملا محمد كاشانی و جهانگیرخان قشقایی استفاده كرد. همزمان با تحصیل در اصفهان به تدریس فقه و اصول پرداخت. حدود سال 1320 ه‍..ق. به نجف اشرف رهسپار شد و در درس استادانی همچون آخوند ملا محمد كاظم خراسانی و شیخ الشریعه اصفهانی و سید محمد كاظم یزدی حضور یافت. در اواخر سال 1328 بنا به اصرار پدر به دیار خود رفت و در آن جا با تشكیل كلاس‎های درس و جمع ‎آوری طلاب ، سنگ بنای حوزه ‎ای نامدار در بروجرد را گذارد. در سال 1364 ه‍..ق. بر اثر كسالت برای معالجه به بیمارستان فیروزآبادی تهران منتقل گشت و پس از بهبود بر اثر اصرار فراوان علما و بزرگان حوزه علمیه قم، برای اقامت در این شهر و سرپرستی حوزه علمیة قم به این دیار رهسپار گردید و در آنجا بعنوان مرجع تقلید شیعیان جهان مورد پذیرش قرار گرفت و منشا خدمات زیادی شد...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید