مقاله مقدمه ای بر سفال و سفالگری

مقاله مقدمه ای بر سفال و سفالگری مقاله مقدمه ای بر سفال و سفالگری

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 12 KB

تعداد صفحات : 39

بازدیدها : 190

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 2500 تومان

خرید این فایل

مقاله مقدمه ای بر سفال و سفالگری

مقاله مقدمه ای بر سفال و سفالگری

بصورت جامع و کامل (79 صفحه) ورد

بخشهای مختلفی از متن مقاله:

خاك دستمایة خداوند برای آفرینش انسان است . همه از خاك به وجود آمده ایم و به خاك برمی گردیم. آنچه خداوند ما را از آن آفریده پاكترین عناصر طبیعت می باشد. آب و خاك یكی از برترین هنرهای انسانی كه از مظاهر خداوند بر روی زمین است هنر شكل دادن به گل یا همان سفال است. انسان از همان ابتدای خلقت به این هنر روی آورد. انسان غارنشین برای تهیه و نگهداری غذا از گل شكل گرفته استفاده می كرد، آنها برای این كار گل را به شكل ظروف مورد نیاز خود در آورده و آن را در مقابل نور   و حرارت خورشید قرار می دادند تا خشك شود. این بار 27000 سال پیش در منطقه Dolni Vestonice یا همان چك و اسلواكی امروزی مردم از آتش برای سخت كردن ظروف گلی استفاده كردند. برای پخت سفال بدون شكستگی آنها گل را در هوا كاملاً خشك می كردند و سپس آن را به راحتی در یك آتش    باز قرار می دادند و با دمایی حدود   c650 تا  c 750 می پختند. در این منطقه بقایای تعداد زیادی از سفالینه های ساخت دست بشر كه مجسمه هایی از انسانها و حیوانات است یافت شده.

...

فصل اول

معرفی سفالگری به روش قالبگیری

كارآگاه سفالگری و وسایل آن :

1 - كارگاه سفالگری دارای 2 سالن می باشد كه سالن اولیه كارگاه قالب و قالبگیری و همچنین دارای دوغاب و كوره می باشد.

سالن دوم،‌سالنی است كه در آن كار نقاشی و كار لعاب  و ما در قالب در آن وجود دارد.

قالب ها :

ابتدا شكل سفالینه ای كه در نظر داریم طراحی می كنیم، سپس مدل گلی آنرا تهیه می كنیم و بعد از خشك شدن مدل از آن قالب می گیریم. این قالب تماماً از گچ می باشد به علت اینكه گچ یك سطح آبكشی دارد كه آب دوغاب را جذب خود كرده و یك پوسته از دوغاب به قالب می نشیند.

تهیة دوغاب :

دوغاب در اصل مخلوطی از خاك و آب است ، كه این خاك از چند نوع می باشد:

1 - خاك رس

2 - خاك كائولن

3 - خاك فلرسپات

4 - خاك بال كلی .

1 - خاك رس : قدیمی ترین خاكی كه در سفالگری به كار رفته می شد، خاك رس است. این خاك در همه جای زمین وجود دارد، كافی است كه حدود 2 متر از زمین را كنده و به خاك رس طبیعی دست پیدا كنیم. ولی یك نوع خاك رس دیگر وجود دارد، كه این خاك مصنوعی می باشد كه از انواع فضولات حیوانی كه بر روی هم انباشته شده به دست می آید.

...

پخت :

بعد از مراحل خط گیری و پویش كاری سفالینه ها آماده برای پخت در كوره می باشند. در این مرحله سفالینه ها را جمع آوری كرده و در درون كوره قرار می دهیم. كوره به دو شكل است : 1 - كورة سنتی  2  - كورة الكتریكی.

1 - كورة سنتی

كوره اطاقكی به اندازه m 2 × m 2 به شكل استوانه می باشد كه سقف آن گنبدی شكل است و جنس آن تماماً از آجر است. مشعل كوره در قسمت پایین آن در داخل یك حفره به شكل تنور می باشد. سوخت آن نفت سفید ، گاز یا گازوئیل است. در پایین كوره دریچه ای وجود دارد كه به مشعل متصل است. از این دهانه سوخت و اكسیژن به مشعل می رسد. دهانة ورودی كوره 1 مترونیم می باشد كه به شكل طاق است . از این دهانه برای ورود به كوره و چیدن سفالینه ها در داخل طبقات آجری كه دور تا دور كوره قرار دارد استفاده می شود.

سفالینه ها كه لعاب نخورده اند در طبقات پایین قرار می گیرند ولی سفالینه هایی كه جهت لعابكاری به كوره برده شده اند در طبقات فوقانی تر قرار می گیرند. كوره های سنتی به دلیل حجم زیادی كه دارند معمولاً هر یك ماه یا هر 20 روز یك بار روشن شده و تمام سفال های جمع آوری شده اعم از لعاب دار و بدون لعاب را در آن قرار می دهند.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید