پایان نامه اصول تعیین بودجه در سازمانهای مختلف

پایان نامه اصول تعیین بودجه در سازمانهای مختلف پایان نامه اصول تعیین بودجه در سازمانهای مختلف

دسته : اقتصاد

فرمت فایل : word

حجم فایل : 25 KB

تعداد صفحات : 43

بازدیدها : 199

برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه

مبلغ : 10000 تومان

خرید این فایل

پایان نامه اصول تعیین بودجه در سازمانهای مختلف

پایان نامه اصول تعیین بودجه در سازمانهای مختلف

مقدمه :

نقطه آغاز بودجه ریزی در هر مؤسسه برآورد مقدار فروش است.

در واقع ضرورت تعیین حدود فروش آتی آنقدر مهم است كه حتی درمؤسساتی  كه از سیستم كنترل بودجه‌ای استفاده نمی‌شود كوشش هائی برای تخمین درآمد حاصل از فروش به عمل می آید. زیرا مدیریت مؤسسات به خوبی آگاهند كه خون حیاتی مؤسسه همان درآمد است.

1- موارد استفاده از پیش‌ بینی فروش

علاوه بر تخمین و برآور مقدار درآمدهای آتی، از پیش‌بینی فروش استفاده‌های متعدد دیگری نیز به عمل می آید. فی‌المثل پیش‌‌بینی مذكور، هسته مركزی هم‌آهنگی فالیت های مؤسسه را تشكیل می‌دهد و برنامه‌ریزی تولید، براساس پیش‌بینی فروش انجام می‌گیرد.

مضافاَ پیش بینی فروش به كنترل موجودی‌ها یاری می‌دهد. ولی در اینجا یادآور می‌گردد كه برای حفظ موجودی انباردر حد معقول، باید نوسانات فروشدر ماه‌های مختلف  برآورد شود. اطلاع از نقاط اوج واقل تقاضا، این امكان را برای مدیریت فراهم می‌سازد كه با توجه به آن، موجودی‌ها را نگهداری و كنترل نماید. 

2- مراحل پیش‌بینی فروش

( روش خاصی وجود ندارد كه به موجب آن نتایج حاصله كاملاَ صحیح ودرست باشد ولی برخورد سنجیده ومنظم با مساله، خود شیوه‌ای برای كاهش حاشیه اشتباه محسوب می‌شود.

مراحل كلی پیش‌بینی فروش به شرح زیر است:

- محصولات مؤسسه به دسته‌های مختلف طبقه‌بندی می‌‌گردد.

- عوامل موثر بر فروش هر یك از طبقات محصول مورد ارزیابی ارزیابی قرار می‌گیرد.

- روش یا روش‌های پیش بینی مناسب برای برآورد فروش هر یك از طبقات محصول انتخاب می‌شود.

- آمار واطلاعات مربوط جمع‌آوری ، طبقه‌بندی ، تعدیل وارزیابی می‌گردد.

- مفروضاتی درباره عواملی كه قابل اندازه‌گیری یا پیش‌بینی نیست اتخاذ می‌گردد.

- پیش‌بینی ها برحسب طبقات معین محصول، انواع محصول و مناطق مختلف صورت می‌گیرد.

3- روش‌های پیش‌ بینی فروش

علیرغم تعدد روش‌های پیش‌بینی، نمی‌توان ازروشی به عنوان بهترین روش پیش‌بینی فروش نام برد. طبقات مختلف محصول ایجاب می‌كند كه از روش‌های مختلفه برای پیش‌بینی فروش استفاده شود.

عوامل مهم متعددی در گزینش روش موثر است كه مهمترین آن به شرح زیر می‌باشد:

- كوچكی یابزرگی مؤسسه

- نوع وتنوع محصولات

- روش‌های تولید

- ویژگیهای بازار

- مجاری وروش‌های توزیع

- هزینه نسبی روش‌های مورد استفاده 

نیاز به متخصص

 تحلیل همبستگی یك كار فنی است. در نتیجه برای حصول نتایج منطقی و قابل قبول، باید از متخصص استفاده كرد. برای ارزیابی روندهای اتی ، تحلیل‌گر می‌بایست دلایل و منطق شیوه والگوی عملكرد گذشته را درك نماید. بسیاری از جزئیات از جمله امكانات و ظرفیت تولید وعرضه كالا توسط مؤسسه، روند قیمت محصولات آن، فعالیت‌های تبلیغاتی برای گسترش فروش مؤسسه ، خلق وخوی مشتریان و نوع وحدود رقابت سایر مؤسسات را باید مورد توجه قرار داد. 

- كمك های بصری

معمولاَ برای ارائه ارتباط موجود بین فروش مؤسسه وعوامل اقتصادی خارجی، نمودارهائی به عنوان گواهی بصری توسط آماردانان ارائه می شود.

این نمودارها در تحلیل‌های آماری نیز مورد استاده قرار می‌گیرد.

فی‌المثل احتمالاَ برای نمایش ارتباط‌های پیش گفته از نمودار استفاده خواهد شد. می‌توان ازنمودار پراكندگی ، برای نمایش وضع فروش در دوره‌های قبل و روند آتی آن، استفاده كرد.

تهیه نمودارهائی كه فروش مؤسسه در آن با شاخص عمومی خاصی مقایسه می‌گردد عمومیت یافته است. فی‌المثل می‌توان شاخص فروش چند  سال گذشته را در نموداری باشاخص درآمد سرانه طی همان سال‌ها، مقایسه نمود.

روش تحلیل‌ صنعت

در روش تحلیل صنعت، كوشش می‌شود كه رابطه‌ای بین كل فروش صنت مربوطه وفروش مؤسسه  مورد نظر ایجاد گردد. این رابطه  به صورت درصدی كه مؤسسه ازكل بازار فروش به خود اختصاص  می دهد،  بیان می‌شود.

این روش اغلب در صنابع اتومبیل سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای استفاده از این روش ابتدا باید آمار رشد كل صنت مربوطه بررسی و تحلیل شود. سپس كل فروش صنعت طی دوره بودجه پیش‌بینی گردد.

 آنگاه الگویرشد مؤسسه مورد نظر با الگوی رشد كل صنعت  مربوط مقایسه شود. باید دید در صد فروش كل صنعت مربوط مقایسه شود. باید دید درصد فروش مؤسسه نسبت به فروش كل صنعت مربوط مقایسه شود. باید دید درصد فروش مؤسسه نسبت به فروش كل صنعت چه بوده است؟ پس از پاسخ به سؤالات فوق درصد سهم مؤسسه از بازار فروش صنعت مربوطه،  در دوره بودجه برآورد خواهد شد. حاصل‌ضرب درصد تعیین شده در پیش‌بینی فروش كل صنعت، رقم پیش‌ینی فروش مؤسسه را بدست می‌دهد.

تصویب بودجه فروش

تقویم بودجه فوق ، نشانگر آن است كه گردآوری آمار و اطلاعات و تهیه و تنظیم برآورد فروش و به تبع آن بودجه فروش مراحل متعددی را طی می كند. گذر آمار و اطلاعات از سطوح مختلف سازمانی به دلایل عدیده، موجب تغییر ارقام برآورد شده میگردد.

فی المثل ممكن است كه برآورد كنندگان اولیه از وضع كلی اقتصادی و تأثیر آن بر فروش آتی مؤسسه بی اطلاع باشند و در نتیجه مسئولین بالاتر ناچار خواهند بود كه برای ملحظو داشتن این نكته تغییرات لازم را در برآوردها به عمل آورند.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید