مقاله میزان حضور باورهای دینی در بین جامعة جوانان

مقاله میزان حضور باورهای دینی در بین جامعة جوانان مقاله میزان حضور باورهای دینی در بین جامعة جوانان

دسته : معارف اسلامی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 17 KB

تعداد صفحات : 29

بازدیدها : 396

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 4200 تومان

خرید این فایل

مقاله میزان حضور باورهای دینی در بین جامعة جوانان

مقاله میزان حضور باورهای دینی در بین جامعة جوانان

فهرست:

بررسی گروه‌های مذهبی غیرمتداول و نوظهور در جهان غرب و نگرش جوانان به آن

علل پیدایش این گروه‌ها

ویژگی‌های برجستة این گروه‌ها

باورهای مذهبی در انتخاب همسر در بین جوانان

نقش های اجتماعی به تقویت باورها كمك می كند

کمرنگ شدن امنیت اخلاقی جامعه چرا؟

کمرنگ شدن باورها

ضرورت تجدید نظر اساسی در استراتژی تربیتی جامعه

نظارت اجتماعی بر ناامنی های اخلاقی

منابع


بررسی گروه‌های مذهبی غیرمتداول و نوظهور در جهان غرب و نگرش جوانان به آن

برای جلوگیری از گرایش مردم تشنة حقیقت و معنویت در غرب، به دین اسلام، پس از جنگ جهانی دوم و به ویژه در ربع قرن گذشته، نزدیك به 2500 گروه غیراصیل با عنوان گروه‌های مذهبی در آمریكا و اروپا به وجود آمده است.5 بیشتر این گروه‌ها تحت عنوان معنویت و رستگاری، پیروان خود را به انجام كارهای مبتذل و غیراخلاقی، وادار ساخته‌اند و در حقیقت، در مسیر حفظ و امتداد اباحه‌گری و سكولاریسم، گام برداشته‌

جهان غرب از قرن 17میلادی و حتی پیش از آن، از دورة «رنسانس» به این سو، در جهت غیردینی كردن نگاه و نگرش مردم و سست كردن علایق دینی در زندگی روزمرة آنان تلاش كرده است. غرب در این دوران به نام «اومانیسم» و «فردگرایی» (Individualism) به طور كامل درصدد مخالفت با استیلای دین برآمد. پس از جنگ جهانی دوم و خصوصاً از دهة 1960 به این سو، گروه‌های مذهبی غیرمتداول بسیاری، خارج از چهارچوب ادیان رایج، در غرب، ایجاد شده است كه هدف آنها سكولاریزه كردن دین می‌باشد؛ هرچند پایه‌گذاران این جنبش‌ها خود را به عنوان معلمان روحانی و دینی معرفی كرده‌اند. در این مقاله، نویسندة محترم به بررسی علل پیدایش، اعتقادات، و دیگر ویژگی‌های برجستة گروه‌های فوق پرداخته است كه آنها را با هم می‌خوانیم.

این گروه‌ها را گاه، كشیش‌هایی كه از یك كلیسای سنتی، گسسته و به دنبال ایجاد و راه‌اندازی «ادیان» خاصی برای خودشان بوده‌اند، تأسیس نموده‌اند. بروز این پدیده در غرب، تا حد زیادی، برخاسته از ترویج مرموزات و كارهایی غریبه، همچون سحر و جادو بوده كه از سوی كلیساهای قدیمی نیز تحریم شده است و طی دهه‌های اخیر مجدداً رشد یافته است. طرفداران سحر و جادو در آمریكا و اروپا، ادیان پیش از مسیحیت اروپا، همچون «سلت‌ها» (Celts) و «درویدها» (Druids) را ترویج می‌كنند.

...

علل پیدایش این گروه‌ها

امروزه، در غرب، نسبت به گذشته، رویكرد به دین، رشد قابل توجهی یافته است و این اتفاق عمدتاً برخاسته از درهم شكستن و فرو ریختن بسیاری از ایدئولوژی‌های ذهنی جهان غرب است كه متأثر از تفكرات قرون 18 و 19  در اروپا، سربرداشته و جایگاه دین را در تمدن مدرن غرب، گرفته بود. آن ایدئولوژی‌ها به تدریج، رنگ باخت و خطر و قدرت تخریبیشان، به طرز بی‌سابقه‌ای هویدا گشت.

امروزه در جهان غرب، با برچیده شدن بساط مكاتب فلسفی مدرن (Philosophical Modern Schools) كه تحت شالوده‌شكنی و  پست مدرنیسم (Post-Modernism Deconstructionalism) و منهدم ساختن همة ساختارهای معنایی موجود از پیش، مكتب‌های فلسفی جدید غرب را به پایان خود رسانده است. بیشتر فلاسفة معاصر غربی، معتقدند كه دوران مشغلة فلسفی، به آن معنایی كه تاكنون در غرب، فهمیده می‌شد، پایان یافته و دیگر مكاتب فلسفة جدید نمی‌توانند گرهی از كار غرب و انسان‌های تشنه و نیازمند هدایت معنوی در آن سامان بگشایند.

تمدن غرب، برای مردم جهان، تناقضات بی‌شماری را پدید آورده است كه ایجاد انواع بی‌عدالتی‌ها در جوامع و تخریب محیط‌زیست از آن جمله است. زندگی، برای جوانان، در غرب، معنای خود را از دست داده است و آنان را به بیراهة لذت‌های آنی جسمانی از طریق روابط غیرانسانی و یا استفادة مدام از مواد مخدر و یا خشونت و جنایت كشانده است.
...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید