دسته : طرح های توجیهی و کارآفرینی
فرمت فایل : pdf
حجم فایل : 5205 KB
تعداد صفحات : 156
بازدیدها : 223
برچسبها : طرح توجیهی ریخته گری قطعات خودرو
مبلغ : 7000 تومان
خرید این فایلتوضیحات طرح توجیهی و پروژه کارآفرینی طرح مطالعات امکان سنجی ریخته گری قطعات خودرو با تکنولوژی بالا
بخشهایی از متن طرح کارآفرینی
در گزارش حاضر و بر اساس طرح ارجاعی از سوی شرکت شهرک های صنعتی استان زنجان، مطالعات امکان سنجی تولید قطعات خودرو به روش ریخته گری با تکنولوژی بالا مورد بررسی، تجزیه و تحلیل واقع می گردد. با توجه به عنوان طرح و جهت ارائه اطلاعات کامل به سرمایه گذاران محترم، در این گزارش مطالعاتی، علاوه بر آشنایی اجمالی با کلیات صنعت خودرو و صنعت قطعه سازی، مطالب تخصصی در زمینه صنعت ریخته گری قطعات و به ویژه معرفی روشهای مدرن و تکنولوژیهای نوین، مبتنی بر استفاده از سیستم های کامپیوتری در ریخته گری، روش SLC ریخته گری به روش فوم های فدا شونده ارائه خواهد شد.
قبل از پرداختن به موضوعیت اصلی طرح کارآفرینی حاضر، عنایت ویژه سرمایه گذاران به نکات کلیدی زیر حائز اهمیت است. الف) اصولا توجیه پذیری هر پروژه اجرایی، تابع زمان می باشد. بدین معنی که پروژه دارای توجیه در شرایط حاضر الزاما در سالهای آتی توجیه پذیر نخواهد بود و بایستی، مطالعات مربوطه مجددا مورد بازنگری قرار گیرد چرا که شرایط اقتصادی، تکنولوژیکی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی حاکم در بستری از شرایط رقابتی قرار داشته و لذا عوامل موثر بر طرحها تحت تاثیر و احیانا تغییرات جدی قرار می گیرند.
ب) توجیه پذیری طرح ها، دارای یک مفهوم نسبی است به طوریکه این مفهوم در کنار پارامتر مهم دیگری تحت عنوان میزان توانمندی و اهلیت مدیریتی سرمایه گذار به مفهوم عام کلمه کامل می گردد. در این راستا بایستی سرمایه گذاران محترم به عواملی همچون نحوه تامین منابع مالی در زمان مناسب، انتخاب مدیران و کارشناسان مجرب و کار آزموده در هسته مدیریتی و اجرایی پروژه و به ویژه پیش بینی مناسب بازارهای هدف و مکانیزم دستیابی به آن توجه خاصی داشته باشند.
به منظور توسعه سرمایه گذاریهای جدید در گروه های زیر ساخت، صنایع و خدمات که پیامد درک نیازها و تمایلات انسان در جامعه است، سیستم مطالعات سرمایه گذاری می تواند برای تخصیص صحیح منابع به منظور تحقق چنین نیازهایی ضروری و ثمر بخش باشد. لذا در مراحل اولیه مطالعات سرمایه گذاری، هر گاه آثار مثبتی از دور نمای روش طرح مشاهده گردد، انگیزه های لازم برای سرمایه گذاری و برنامه ریزی اجرایی طرح ایجاد می گردد. مطالعات و تحلیل های سرمایه گذاری نقش غیر قابل انکار در موفقیت یا شکست نهایی طرح دارد. اگر مبنای مطالعات سرمایه گذاری بر تحلیل ها و استدلال علمی و منطقی استوار نباشد، بی شک طرح مورد بررسی نتایج اقتصادی، فنی و مالی مطلوب نخواهد داشت . از مراحل شناسایی ایده و امکانات سرمایه گذاری تا بهره برداری موفق و کار آمد، گستره و طیف وسیعی از مطالعات در راستای سرمایه گذاری وجود دارد به طوریکه طرح مورد نظر بایستی از عهده آزمایشات مطالعات امکان سنجی اقتصادی، فنی و مالی در شرایط نهادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بر آید.
در ایران و از دهه هفتاد به بعد بسیاری از بنگاه های تولید خودرو چه دولتی و چه خصوصی با شعار تولید داخل به سوی تولید و مونتاژ روی آوردند و این در حالیست که تولید کنندگان، قطعات منفصله و حتی اطاق را وارد کرده و خودرو تولید می کردند. حدود 40 سال پیش که اولین خودروی سواری مونتاژ داخل به بازار عرضه شد برخی از کشورها در آسیای جنوب شرقی حسرت مونتاژ خودروی سواری ایران را در دل داشتند و آرزو می کردند که بتوانند روزی این نوع خودرو را در کشور خود تولید کنند.
خط سیر 40 ساله گذشته صنعت خودروسازی کشور نشان میدهد که این صنعت با گذشت این سالها، هنوز در حد همان صنعت نوزاد سال 1346 که نیازمند حمایت بود، باقی مانده است نتوانسته کیفیت تولیدات خود را همگام با استانداردهای جهانی تطبیق سازد، بلکه تا حدود دو یا سه سال پیش از تأمین حداقل سلائق مصرف کنندگان داخلی نیز ناتوان بوده است. بطوریکه حتی وقتی در قانون بودجه سال 1378 کشور پیشنهاد واردات خودرو به میزان 10 درصد تولیدات داخل به تصویب رسید داد متولیان این صنعت درآمد. واقعیت آن است نگاه به درون که بر این صنعت و به ویژه صنعت بالادست آن صنعت قطعه سازی حاکم بوده، علاوه بر آن بازار انحصاری که در اختیار داشته، مانع رشد و تکامل این صنعت 40 ساله و طی سیر بلوغ آن شده است. چرا که نگاه به درون و گستردگی انحصار بازار داخلی صنعت خودروسازی کشور آنقدر عمیق است که با افزایش درصد ساخت داخل خودروهای مونتاژ شده خارجی، کیفیت آن پایین می آید و نمره منفی آن بالا می رود. کاهش کیفیت برای خودروهایی نظیر پراید، دوو سی یلو پژو 405 و پژو پارس به دلیل افزایش ساخت داخل ناگهان از 38 نمره منفی به 60 تا 75 می رسد و برای پژو آردی، پیکان و سپند با جهش قابل توجه از 128 به 238 می رسد)
فهرست مطالب طرح کارآفرینی
مقدمه و خلاصه طرح
فصل اول) معرفی و شناخت محصول
تاریخچه محصول
تعریف محصول
دلایل انتخاب محصول (صنعت) مورد نظر
کاربردهای محصول
مشخصات فنی محصول
فصل دوم) مطالعه بازار
میزان عرضه (تولید داخلی، واردات)
بررسی میزان تقاضا(مصرف داخلی و صادرات)
تحلیل توازن عرضه و تقاضا
تعیین ظرفیت کارخانه
قیمت گذاری در صنعت قطعه سازی
فصل سوم) بررسی فنی و تکنولوژیکی
تشریح تکنولوژی تولید
معرفی ماشین آلات، تجهیزات و ابزار آلات
برآورد مواد اولیه و منبع تهیه هر کدام از آنها
برآورد تاسیسات مورد نیاز
طراحی کارخانه، تخمین فضاهای مورد نیاز
برآورد لوازم و تجهیزات اداری
برآورد نیروی انسانی و ساختار سازمانی
فصل چهارم) مکان یابی طرح
فصل پنجم) برنامه زمانبندی اجرای پروژه
فصل ششم) تجزیه و تحلیل مالی طرح
فصل هفتم) جمع بندی و نتیجه گیری
منابع و مراجع
خرید و دانلود آنی فایل