دسته : مدیریت
فرمت فایل : pdf
حجم فایل : 3759 KB
تعداد صفحات : 223
بازدیدها : 436
برچسبها : مدیریت دانش
مبلغ : 6000 تومان
خرید این فایلاین مجموعه شامل 10مقاله در ارتباط با مدیریت دانش می باشد. در ادامه بخشی از متن مقالات و فهرست عناوین این مقاله ها آورده شده است.
بخشی از متن مقالات
امروزه بسیاری از مدیران، نقش اساسی دانش را در کسب مزیت رقابتی و دنبال کردن اهداف استراتژیک سازمان درک کرده اند و مدیریت دانش به صورت یک الزام رقابتی در سازمان ها درآمده است. با وجود این اگر زیرساختهای مناسب و پیش نیازهای لازم برای استفاده از چنین فرآیندی فراهم نباشد، حاصلی جز انزجار منابع انسانی و اتلاف منابع مالی در پی نخواهد داشت. بنابراین، ضروری است که سازمانها قبل از هر اقدامی، از آمادگی سازمان خود در ارتباط با استقرار آن اطمینان حاصل نمایند. برای رسیدن به چنین هدفی ارائه مدلی برای سنجش آمادگی سازمان برای مدیریت دانش، اجتنابناپذیر است. در پژوهش حاضر، ابتدا مدلی فرضی ارائه شده و از طریق پرسشنامه ای در معرض اظهار نظر 50 نفر از صاحبنظران قرار گرفته است. بعد از مشخص شدن مدل نهایی، برای تعیین وزن عوامل و شاخص های آن از روش میانگین موزون استفاده شده است. در نهایت، میزان کاربردی بودن مدل، در مرکز آمار ایران مورد آزمون قرار گرفته، وضعیت آمادگی آن در ابعاد مختلف مشخص شده و براساس وضعیت آن پیشنهادهایی ارائه شد.
مدیریت دانش به عنوان یکی از فرایندهای اصلی سازمانهای دانش بنیان، شناخته می شود. امروزه بدون استفاده از قابلیتهای سیستم مدیریت دانش، مدیریت مؤثر دانش به سختی ممکن می شود؛ ناگزیر، برای استفاده مؤثر از این سیستم ها، شناخت نیازهای سازمان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. از طرف دیگر، از آنجا که به طور معمول بودجه سازمانها محدود است و خرید و پیاده سازی این سیستم ها نیازمند سرمایه گذاری زیادی است، اولویت بندی نیازهای سازمان نیز اهمیت می یابد. این مقاله چگونگی استفاده از رویکرد تحلیل شبکه اجتماعی برای استخراج نیازهای سیستم مدیریت دانش در شرکتهای دانش بنیان را نشان می دهد. به این منظور روشی به کار رفته که پیش از این برای انتخاب سیستمهای مدیریت مستندات استفاده شده است. برای استخراج نیازهای سیستم مدیریت دانش 4 گام اصلی تعریف معیارها برای ارزیابی همکاری، انتخاب روش و سنجه های مناسب برای ارزیابی معیارهای همکاری، جمع آوری داده ها برای ارزیابی معیارهای همکاری و استخراج نیازهای سیستم مدیریت دانش در سازمان تعریف شده است. برای جمع آوری داده ها، با طراحی پرسشنامه میزان تعاملات کاری افراد با همدیگر در پژوهشکده ای اندازه گیری شده است. نتایج به دست آمده نشان دهنده کاربرد تحلیل شبکه اجتماعی در شناخت نیازهای سازمانی است. از بین قابلیت هایی که باید یک سیستم مدیریت دانش داشته باشد، اهمیت قابلیت اجتماعی سازی، خارجی سازی، جستجو و بازیابی، حافظه تعاملی و فرادانش را با استفاده از این روش می توان تعیین کرد. استفاده از این روش در مطالعه موردی نشان داد که سیستمهایی با امکان تولید سایتهای اطلاعاتی برای تبیین اطلاعات بین افراد از اهمیت بسیار بالاتری نسبت به سایر سیستمها برخوردار است. در پایان پیشنهاد شده برای دستیابی به شناخت کاملتر از نیازهای سازمانی و اولویت بندی سایر قابلیتهای سیستم مدیریت دانش، در کنار تحلیل شبکه اجتماعی از سایر روشها مانند ممیزی دانش استفاده شود.
عصر جدید عصر دانش می باشد. عصری که مزیت رقابتی وابسته به ایجاد و توسعه شایستگی های محوری می باشد. دیدگاه منبع محور یک سازمان ابزاری استراتژیک را تعریف می کند که کمیاب، ارزشمند، غیرقابل تقلید و غیر قابل جایگزین می باشد. دانش بهعنوان ابزاری استراتژیک با پتانسیل منبع مزیت رقابتی برای سازمانها می باشد. در این مقاله تشریح می کنیم که چگونه و چرا مدیریت دانش می تواند برای ایجاد مزیت رقابتی از دیدگاه منبع محور شرکت ایجاد شود
ما در عصر دانش زندگی می کنیم. در عصر جدیدی که دیدگاهی کاملاً متفاوت وجود دارد و مسیر جدیدی برای حرکت سازمانها فراهم می کند سرعت لازمه موفقیت شرکتها در مجموعه ای از تغییرات در عصر دانش می باشد و توسعه و به کارگیری مدیریت دانش با اشتیاق و استمرار در حال افزایش در سازمانها می باشد. به دلیل پیشرفتهایی که در مدیریت دانش رخ داده است رقابت برای یافتن یک گام رقابتی با نرخ سریعتر در حال افزایش است.
فهرست مقالات