تحقیق مزیت نسبی صادراتی پسته ایران

تحقیق مزیت نسبی صادراتی پسته ایران تحقیق مزیت نسبی صادراتی پسته ایران

دسته : اقتصاد

فرمت فایل : word

حجم فایل : 1131 KB

تعداد صفحات : 44

بازدیدها : 271

برچسبها : مزیت نسبی صادرات پسته

مبلغ : 10000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق پایان نامه بررسی مزیت نسبی صادراتی پسته ایران

تحقیق مزیت نسبی صادراتی پسته ایران

هدف از این تحقیق بررسی مزیت نسبی صادرات پسته ایران و کشورهای رقیب می باشد. به این منظور مزیت صادراتی پسته ایران در بین محصولات کشاورزی با استفاده از شاخص های مزیت نسبی آشکار شده (RCA)، مزیت نسبی آشکار شده متقارن (RSCA) و شاخص هیلمن (HI) بررسی و مقایسه شد. داده های مورد نیاز این تحقیق با استفاده از سایت فائو، آمارنامه گمرک و آمارنامه های جهاد کشاورزی جمع آوری شده است. نتایج نشان می دهد که ایران طی سال های 2011-1990 در صادرات پسته دارای مزیت نسبی بوده است. امادر طی سال های اخیر مزیت صادراتی پسته کشور به دلیل آلودگی پسته ایران به آفلاتوکسین، سیستم بازاریابی نامناسب، وجود کشورهای رقیب و غیره افت قابل توجهی داشته است، و متوسط شاخص های RCA و RSCA برای این سال ها برابر با 5/179 و 83/0 بوده است. براساس محاسبات انجام شده از بین کشورهای مورد مطالعه در این پایان نامه آمریکا، سوریه، ترکیه، هنگ کنگ، آلمان دارای مزیت نسبی و کشورهای ایتالیا، چین و هلند فاقد مزیت نسبی می باشند. بررسی رابطه بین همبستگی مزیت نسبی پسته صادراتی ایران و آمریکا نشان می دهد که مزیت نسبی پسته ایران به شدت از تغییرات مزیت نسبی صادراتی آمریکا تاثیر پذیر است و خلاف این روند صادق نیست.

همچنین ببینید

تحقیق آفات پسته

بخش کشاورزی به عنوان مهم ترین و اصلی ترین بخش تامین کننده نیازهای خوراکی مردم، و به لحاظ دارا بودن قابلیت ها و ظرفیت های بسیار، و با توجه به رشد جمعیت، نیاز روز افزون به مواد غذایی، نیز خشکسالی-های متوالی و کم آبی در ایران، شناسایی ظرفیت ها و پتانسیل تولید محصولات کشاورزی از اهمیت خاصی برخوردار است. محصولات کشاورزی در صادرات غیر نفتی ایران نقش کلیدی را ایفا می نمایند. این محصولات توانسته اند از رقابت پذیری بین المللی برخوردار شده و به بازارهای جهانی راه یافته و درآمد ارزی برای کشور کسب نمایند. و با تقویت این بخش می توان نیازهای مردم کشور خود را تامین کرد یا در صادرات محصولات کشاورزی در جایگاه مناسبی قرار گرفت. به دلیل اهمیت اقتصادی از پسته به عنوان طلای سبز یاد می شود، و نماد هویت ایرانیان است. و کشاورزی ایران در جهان با محصول پسته شناخته شده است. لذا به منظور کاهش آسیب پذیری اهداف توسعه اقتصادی، گسترش صادرات غیر-نفتی و تنوع بخشیدن به درآمدهای صادراتی کشور، ارز آوری، ایجاد اشتغال (بیش از 200 هزار فرصت اشتغال)، ایجاد ارزش افزوده و سایر جنبه های اقتصادی اهمیت به محصول پسته ضروری می باشد. ایران تا دو دهه قبل بدون وجود رقیب جدی، بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده پسته در جهان بوده است. اما در سال های پس از انقلاب در اثر تیرگی روابط ایران و آمریکا و قطع صادرات ایران به این کشور، و درگیر بودن کشور در جنگ تحمیلی و بازسازی پس از آن، بحث آلودگی پسته ایران به آفلاتوکسین، پیچیده شدن اقتصاد جهانی و پیوستن اغلب کشورهای جهان به WTO موقعیت ایران در صادرات پسته در طی سال های 2005-1990 از 79 درصد به 52 درصد کاهش یافته، ولی سهم کشور آمریکا از 5 به 16 درصد افزایش یافت. به طوری که بزرگترین مشتری محصول پسته ایران به رقیب درجه اول کشور در بازار جهانی تبدیل شد. با وجود چنین مشکلاتی ایران هنوز جز بزرگ ترین تولید کنندگان و صادرکنندگان پسته می باشد. اما شواهد آماری نشان می دهد که عملکرد ایران در تولید پسته نسبت به عملکرد جهانی پایین تر است...

اهداف تحقیق

هدف کلی این تحقیق بررسی مزیت نسبی صادرات پسته ایران است.

هدف جزیی این تحقیق محاسبه ی مزیت نسبی آشکار (RCA)، مزیت نسبی آشکار شده متقارن (RSCA) و شاخص هیلمن (HI) محاسبه شده است.

فرضیات

در زمینه صادرات پسته، ایران از مزیت نسبی برخوردار است.

در زمینه صادرات پسته، شاخص مزیت نسبی آشکار شده ایران بزرگتر از یک است.

در زمینه صادرات پسته، شاخص مزیت نسبی آشکار شده متقارن ایران در بین صفر ویک است.

در زمینه صادرات پسته، شاخص هیلمن ایران بزرگتر از یک است.

جامعه آماری

در مطالعه ی حاضر مزیت نسبی کشور ایران و کشورهای اصلی صادرکننده پسته ی جهان محاسبه و مقایسه شده است. به این منظور آمار صادرات پسته کشورهای ایران، آمریکا، ترکیه، هلند، آلمان، ایتالیا، هنگ کنک ،چین و سوریه به عنوان کشورهای اصلی صادر کننده این محصول، برای دوره زمانی 2011-1990 از آمارنامه های فائو و آمارنامه گمرک ایران و سایر منابع علمی و تحقیقاتی استخراج شده است.

دارای پنج فصل و همراه با منابع و جداول کامل

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید